Tonkababos csokoládéfagylalt
sponsored links
Ha új fagyizót próbálunk ki, biztos tesztelési pont a csokoládéfagylalt. Ha az jó, nagy baj nem lehet, viszont ha nem ízlik, elõttem elássa magát a hely. Na, ez a fagyi azt hiszem, bármelyik fagyizóban megállná a helyét. És hogy miért vagyok annyira odáig érte? Igen, a tonkabab miatt. Örök szerelmem, a csokoládé ízét gyönyörûen kiegészíti.
A fagylalt alapját Michel Roux könyvébõl az angolkrém szolgáltatja, kitûnõ, krémes fagylaltalap, ehhez képzeljétek el a csokoládét, a vaníliát, a tonkabab melegségét, némi chilis kakaóbabtöret ropogósságát, a tetején egy kis pisztáciával... Megvan? :-)
Hozzávalók:
500 ml teljes tej
6 tojás sárgája
100 g cukor
egy csipet só
125 g tejcsokoládé (35%-os kakaótartalmú)
75 g étcsokoládé (80%-os kakaótartalmú) ...