Tonka bab, Rózsavölgyi csokoládé és ScrapCooking

2012-07-13

sponsored links


Ma gasztro-beszerzési körúton vettem részt, és bizony pár kincs a kosaramba landolt.

Kezdjük az elsõvel: a tonka bab.
Rengeteget olvastam róla, de eddig nem jutottam hozzá. Nem bírtam ki, ki ne nyissam a dobozt, és azok az illatok..... ahogy Mautner Zsófia fogalmazta meg: "a keserûmandula, vanília, szegfûszeg, ánizs és a dohány keveredik benne." Annyira jól úgy sem tudnám összefoglalni, mint õ ezt a csodát, úgyhogy meg sem próbálom. Olvassátok el a blog bejegyzését, érdemes!
(www.chatillon.es)

A második kincsem a Rózsavölgyi Csokoládé gyöngyszeme, a Porcelana. 
"A porcelana a világ egyik legritkább csokoládéfajtája. A gyümölcs magjai fehérek, csak az erjesztés és pörkölés után változik világos barnává, amely szín ennek a csokoládénak a különlegessége. "Babtól a tábláig" csokoládé, vagyis a kakaóbab pörkölésétõl a csokoládé finomításáig minden a Rózsavölgyi Csokoládé mûhelyében történik"
A csokoládé gyönyörû papírjából vagyok ilyen okos, vagyis mindent megtudtam róla, nem árulnak zsákbamacskát:-)
Ez a csokoládé az Academy Chocolate 2011 bronzérmese volt! Nem semmi, gratula!
(www.rozsavolgyi.com)

És végezetül egy nem mindennapi technika a házi ...

Folytats a blogon ... bakeann.blogspot.com/2012/07/tonka-ba...

sponsored links

Keres?s