Tonhalsaláta
sponsored links
Több halat kellene enni, mert egészséges. Lapult a kamrában néhány tonhal konzerv, így gyorsan összedobtam belõle egy reggelit. Egyszerû, gyors, finom és egészséges is. Olyan hozzávalók kellenek hozzá, amelyek általában megtalálhatóak odahaza, de ha valamelyik nincs, akkor improvizálhatunk is. Kiváló lehetõség a maradékok felhasználására. Nem az a kimondottan fotogén étel, de az ízéért készült...
Hozzávalók:
5 dkg tonhal konzervhús olívaolajban elrakva (gyártója válogatja, hogy mekkora a töltõsúlya egy ilyen konzervnek, ha nagyobb az sem baj)
2 evõkanál morzsolt csemegekukorica
2 fõtt tojás
1 pici fej lilahagyma, vagy egy pár szál újhagyma
1 szelet friss citrom
1 evõkanál majonéz
só, bors
1-2 evõkanál száraz fehérbor vagy víz
Elkészítése:
A tojásokat fõzzük keményre, majd tisztítsuk meg és vágjuk falatnyi darabokra.
A konzerv tonhal olaját leöntjük. Az olajhoz adjuk a majonézt, a szelet citrom frissen kifacsart levét, sózzuk, borsozzuk (lehetõleg frissen õrölt borssal), majd alaposan összekeverjük. Mivel egy kicsit sûrû, így vagy egy pici vizet, vagy egy pici fehérbort öntünk hozzá, amivel ismét alaposan eldolgozzuk, hogy egy kellemes mártást kapjunk.
Egy megfelelõ méretû edénykében összekeverjük a kukoricát, a hagymát, majd óvatosan hozzákeverjük a fõtt, darabolt tojást és végül, hogy minél kevésbé törjük össze, a tonhalat. A keverékre ráöntjük a szószt, amivel könnyedén összekeverjük és tálalhatjuk is.
Ízlés szerint fogyasztáskor csepegtethetünk rá még pici citromlét, megszórhatjuk esetleg frissen vágott korianderrel, snidlinggel, petrezselyemmel. Ami van otthon és amihez kedvünk van. Ehetjük magában, de rozskenyérbõl készült pirítóssal, graham zsemlével is finom lesz.
Frissen összeállítva fogyasztjuk, de elõzõ este elkészítve is kitûnõ reggeli lesz belõle.