TonhalsalĂĄta
sponsored links
ElÔre bocsåtom, hogy nem ez a sztenderd tonhalsalåta itthon.
A sztenderd tonhalsalĂĄta egyszerĂ» receptjét ThaiföldrĂ”l, mégpedig Samui szigetén a Golden Sands hotel éttermének kĂnĂĄlatĂĄbĂłl honosĂtottam, és szinte mindig ugyanĂșgy készĂtem.
JégsalĂĄta, paradicsom, édes hagyma, fĂ”tt tojĂĄs, olajos tonhaltörzs darabok, melyet hol retek, hol zöldpaprika darabokkal szoktam kiegészĂteni. EgyszerĂ», nagyszerĂ».
Többször nyaraltunk mĂĄr ebben a szĂĄllodĂĄban, a déli hĂ”ségben mindig csak egy Tom Yam Goong levesre vagy egy ilyen tonhalsalĂĄtĂĄra neveztĂŒnk be az étteremben.
A tonhalkrémet sem szoktam tĂșlbonyolĂtani, abba az édes hagymĂĄn kĂvĂŒl fokhagyma és kapribogyĂł is kerĂŒl, egy kis krémesĂtĂ” anyag mellett, ami vagy tejföl, vagy mascarpone:
KarcsĂșsĂtĂĄs élvezettel - finom tonhalpĂĄstétom vajretek szeleteken tĂĄlalva
"Piros", csĂpĂ”s pizza az uraknak, tonhalas, "bézs-lila" pizza a hölgyeknek
Ez most egy rendhagyĂł tonhalsalĂĄta, de biztosan nem utoljĂĄra kerĂŒlt a tĂĄnyéromra. Maradék zöldségeket hasznĂĄltam hozzĂĄ, rukolĂĄt és hĂĄromféle szĂnĂ» kaliforniai paprikĂĄt, és most a hagymĂĄt el is hagytam. NĂ”i megérzés volt, és nem bĂĄntam meg.
Tanyasi tojĂĄst fĂ”ztem keményre, szeletelĂ”vel 6 cikkre szeltem. A Szega Foods receptversenyre készĂŒlt ételeim kellékeibĂ”l volt a maradék rukola, a kaliforniai paprika és még egy adag bazsalikomos ...