Tonhalfasírt
sponsored links
Sziasztok! Eltûntem, nagy otthonszervezésben voltam. És azóta is csak próbálok magamhoz térni :-) De ma sikerült. Igyekeztem újra letisztult környezetet teremteni a fõzéshez és a fotózáshoz, de be kellett ismernem, hogy ez a közeljövõben nem fog menni, marad tehát a kapkodás - ilyen a kisgyermekes élet, annyi baj legyen. Ha érdekelnek a Kalandjaim, itt olvashatod a hat részes sorozatot:
Régóta ki szerettem volna próbálni a tonhalpogácsát/fasírtot, kinek mi, ma végre nekiálltam. Volt a pincében két tonhalkonzerv, fel szerettem volna használni a készletet - a konzervet persze nem találtam, tehát már rég megettük. Elvágtattam a boltba, mert én ma akkor is tonhalfasírtot fogok enni. Kisfiamnak is ízlett, bár eddig nem tudtam olyat adni neki, amit ne evett volna meg :-)
Nem gondoltam volna, hogy összeáll, mert elég furcsa volt az állaga, de nem piszkáltam, gondoltam hû maradok a recepthez. Aztán gondoltam egyet és tettem bele pici olajat. Csak késõbb vettem észre, hogy a recept olajos halat ír, én pedig nem olyat vettem :-) Hiába, az isteni szikra ;-) Olajban kellett volna kisütni, de én a sütõt választottam, teljesen jól mûködik itt is, a végeredmény pedig egészségesebb...
Hozzávalók 12 kisebb darabhoz:
- 2 tonhalkonzerv saját lében
- 1 vöröshagyma
- 1 tojás
- 50 g zsemlemorzsa
- csipet himalája só
- 3 ek. olaj
- 2-3 szál friss koriander, apróra vágva
Tálaláshoz: 1 pohár natúr joghurt, 2-3 szál friss korianderlevél apróra vágva, fõtt jázminrizs
Elkészítés:
- A fasírt hozzávalóit összekeverjük. A konzervet csepegtessük le. Ha olajosat használunk, akkor nem kell, viszont ez esetben hagyjuk el a 3 kanál plusz olajat.
- Formázzunk kis pogácsákat, tegyük õket tepsire (sütõpapír, vagy kikenés ne maradjon el!), és 180 fokon kb. negyed órát süssük. Szépen meg fog barnulni a teteje, ne szárítsuk ki!
- Jázminrizzsel és korianderes joghurttal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Forrás: Billa magazin