Tonhalas édesköménysaláta - VKF! 63. forduló
sponsored links
VKF! 63. epizód - Zöld múzsa módra.
Ezúttal a zöldségeké a fõszerep, egészen pontosan a salátáké, amelyeket különféle hozzávalókkal lehet dúsítani. Sajnos a játék kiírása kapcsán csak arra emlékeztem hogy salátát kell készíteni, és csak most vettem észre, hogy Colette azt kérte, az elkészült saláták színesek legyenek. Nos, az én salátám inkább pasztell színekben pompázik :), de remélem azért nem lóg ki túlságosan a mezõnybõl.
1 édeskömény
1 kis doboz tonhal
extra szûz olívaolaj
citrom
só, bors
Az édesköményt vékonyra szeleteljük vagy gyaluljuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, belereszeljük egy citrom héját és a levét is belefacsarjuk. A tonhalat villával darabokra tépkedjük és hozzáadjuk a salátához, majd sózzuk, borsozzuk. Az édeskömény zöldjét finomra aprítjuk és tálalás elõtt ezzel szórjuk meg a salátát.