Tonhalas wrap

2018-05-13

sponsored links


-->


Hozzávalók 2 személyre a tortillához: 

  • 15 dkg teljes kiörlésû liszt
  • 10 dkg fehér liszt
  • 1 evõkanál olívaolaj
  • csipet só

A töltelékhez: 

  • 1 tonhalkonzerv saját levében (15 dkg)
  • 8 salátalevél
  • 3 fõtt tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 lilahagyma

A joghurt szószhoz: 

  • 5 dkg natúr joghurt
  • 2 teáskanál szójaszósz
  • 1 teáskanál mustár
  • 0,5 teáskanál méz
  • só, õrölt bors


Elkészítése: 

  • A tortillához valókat összegyúrjuk, két egyenlõ részre osztjuk, és egyenként nagyon vékony kör alakúra nyújtjuk. Száraz sepenyõben megsütjük mindkét oldalát, akkor jó, ha a felületén kis fekete pöttyök kezdenek megjelenni. 
  • A szószhoz valókat kikavarjuk. 
  • Összeállítás: a tortilla lapot egy sütõpapírra helyezzük. Megkenjük joghurttal, a közepére helyezzük egymásra a megmosott salátát. Erre rétegezzük a karikára vágott tojást, a szeletekre vágott hagymát, majd a tonhalat. 
  • Végül kirakjuk petrezselyemzölldel, és a papír segítségével szorosan felcsavarjuk. Középen kettévágjuk tálaláskor.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2018/05/tonhal...

sponsored links

Keres?s