Tonhalas tészta ? fõzés nélkül
sponsored links
Fõzök is meg eszem is, de a blogolásra mostanában nem jutott idõm. Beragadtam a munka - foci vb ? focivb ? házimunka - foci vb ? munka ? esti ?kocogás? - foci vb mókuskerékbe.
Leginkább saláta, szendvics, dinnye, hideg cukkinileves étrenden vagyunk. Ez a tészta tökéletesen beleillik ebbe a sorba. Az üvegtésztát fõzni sem kell, forró vízben is megpuhul pár perc alatt, a kukorica és a tonhal konzerv volt. Fõzött tésztaszósz helyett pedig mustáros dresszinget készítettem.
Hozzávalók:
- 6 dkg üvegtészta
- 1 kis tonhalkonzerv, leszûrve
- pár evõkanál fõtt kukorica (a legegyszerûbb a konzerv)
- 1 paradicsom, kimagozva, és kisebb darabokra vágva
- 2 újhagyma, felkarikázva
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 teáskanál mustár
- 1 lime vagy egy fél citrom leve
- só
- friss bazsalikom
A tésztát egy tálba teszem, forró vizet öntök rá, és 3 percig állni hagyom. Közben egy másik tálban összekeverem az olajat, a mustárt, a lime (vagy citrom) levet és egy kis sót. Hozzáadom a tésztát. Összeforgatom, majd belekeverem a kukoricát, a tonhalat, a paradicsomot és az újhagymát. Tálaláskor friss bazsalikomot teszek rá.
1 adag lesz belõle.
Frissen, fõzés után langyosan, vagy késõbb megmelegítve tálalom (ahogy kihûl, összeáll kicsit a tészta, ezért nem igazán jó hidegen).