Tonhalas-tojásos céklalevél saláta
sponsored links
Biztos van, akinek meglepõ, de a céklának nem csak a gumója, hanem a levele is ehetõ.. Olyankor érdemes szedni, mikor még finom zsenge.. céklagumó még nincs is alatta, de a leveleket már megritkíthatjuk.. :) Szerencsém is van, mert van kertünk, és ha nem sok mindent, de azért némi zöldséget megtermelünk.. :) Ezt épp abból raktam össze, amit itthon találtam, a kerttõl a hasamig kb. 15 perc volt az egész. :))
A fûszerezése ízlés szerint variálható.
A fûszerezése ízlés szerint variálható.
Hozzávalók:
1 jó marék zsenge céklalevél
0,5 doboz tonhal konzerv
2 fõtt tojás
2 db kisujjnyi vastagságú újhagyma
só, frissen õrölt bors (négyszínû keverék)
kakukkfû
olívaolaj
kevés citromlé
balzsamecetkrém
A tojásokat keményre fõztem, megpucoltam, és 4 részre vágtam. A cékla leveleit megmostam, megszárítgattam. Az olívaolajban elkevertem a citromlevet, sót, borsot, apróra vágott friss kakukkfüvet, majd a levelekre locsoltam. Hozzáadtam a karikára vágott újhagymát és összeforgattam.
Egy tálra halmoztam, ráraktam a villával szétszedett tonhalat, és a cikkekre vágott kemény tojást.
Balzsamecet krémmel meglocsolva tálaltam.