Tonhalas spagetti
sponsored links
Hozzåvalók négy személyre:
3 db 80 g-os tonhalkonzerv
1 250 g-os hĂĄmozott paradicsomkonzerv (olasz! - ha vĂ©letlenĂŒl nem elĂ©g Ă©des tegyĂŒnk hozzĂĄ barnacukrot, de ha sikerĂŒl jĂłt venni, akkor erre nem lesz szĂŒksĂ©g)
1 doboz (450 g spagetti tészta)
sĂł, bors ĂzlĂ©s szerint
friss bazsalikom
4 nagy gerezd fokhagyma
olĂvaolaj (az öcsĂ©m barĂĄtja rĂ©vĂ©n igazi szicĂliai friss olaj, ami jĂłval sĂ»rĂ»bb Ă©s testesebb mint a bolti tĂĄrsaik, de mindenkĂ©ppen jĂł minĂ”sĂ©gĂ» extra szĂ»z olĂvaolajat hasznĂĄljunk)
A tĂ©sztĂĄnak felteszĂŒnk egy kis vizet forrni, kevĂ©s olajjal Ă©s sĂłval. A tĂ©sztĂĄt roppanĂłsra fĂ”zzĂŒk. AmĂg a tĂ©sztĂĄnk megfĂ”, kĂ©sz lesz a paradicsomos tonhalas szĂłsz is. A tonhalkonzervekrĂ”l leöntjĂŒk az olajat. A fokhagymĂĄt felaprĂtjuk Ă©s egy lĂĄbasban kevĂ©s olajon addig hevĂtjĂŒk, amĂg Ă©rezzĂŒk az illatĂĄt, de vigyĂĄzzunk hogy ne Ă©gjen oda. Nyakon öntjĂŒk a paradicsommal, fĂ”szerezzĂŒk az aprĂtott bazsalikommal Ă©s ĂzlĂ©s szerint sĂłval, borssal (az eredetiben ugyan bors sincs, de szerintem egy kis Ă”rölt feketebors jĂłl ĂĄll a paradicsomnak). BelekeverjĂŒk a tonhalat Ă©s addig fĂ”zzĂŒk közepes lĂĄngon, amĂg a tĂ©szta elkĂ©szĂŒl. Majd leszĂ»rjĂŒk a tĂ©sztĂĄt, összeforgatjuk a szĂłsszal, Ă©s frissen, melegen felfaljuk.