Tonhalas rukkolasaláta
sponsored links
Nem vagyok nyúl.Vagy mégis?
Kamaszként többször hallottam tévében olvastam újságban,hogy a saláták milyen egészségesek.Csakhogy akkoriban a salátát rántott hús és pörkölt kísérõjeként ismertük,ettük.Persze szénhidrátban gazdag köret társaságában.Aztán a kilencvenes években divatba jöttek a salátabárok.Lehetett kapni sokféle salátát:hús,sajt,francia,svéd gomba stb.Közös ismertetõjük volt,hogy friss alapanyagot nem,viszont nehéz majonézes önteteket bõven tartalmaztak.
Sok évnek kellett eltelnie,hogy megértsem miért mondják a salátákra,hogy egészségesek.Mert azt korábban sem hittem el,hogy a vasárnapi ebéd mellé leküldött kevéske zöldségtõl vagy a nehéz,majonézes salátáktól leszek fitt és egészséges.
Most már bármelyik kisebb üzletben is könnyen beszerezhetõ jégsaláta vagy valamilyen salátakeverék az év bármely szakában.Nyáron pedig különösen könnyû a sokféle friss zöldségbõl összedobni egy könnyû,mégis tápláló salátát.S ezekkel nagyon jól kiválthatók a szénhidrátban gazdag köretek.Ha pedig feldobjuk valamilyen érett sajttal,sonkával,tonhallal vagy szardellával akkor igazán finom,különleges vacsora varázsolható néhány "ízetlen"salátalevélbõl.Amelyeket én egyre jobban szeretek magukban is;fõleg a mélyzöldeket mint pl.a rukkola a madársaláta,vagy a zsenge spenót.
Tonhalas rukkolasaláta
Ilyenkor azért jó,mert gyorsan,egyszerûen elkészíthetõ,laktató,mégsem nehéz étel.
Télen pedig a rukkola magas C- és B vitamin,valamint kálcium,vas és magnézium tartalma miatt ...