Tonhalas pogácsa
sponsored links
Nem elõször készítettem halpogácsát, de mostanában már abban a megtiszteltetésben részesülök, hogy kislányom, Abi is szívesen megkóstolja. Legtöbbször lazac vagy tõkehal kerül bele és burgonyán kívül az évszaknak megfelelõ zöld: brokkoli, újhagyma, zöldborsó is gazdagítja e remek ebédet. Kedves blogtársamnál, Emmánál láttam az ötletet, hogy kukoricát is tehetünk bele. Nem csak a gyerekek, de garantáltan a felnõttek kedvence is lesz. Csak úgy magában vagy párolt zöldségekkel, sültkrumplival, sült édesburgonyával laktató ebédet készíthetünk szinte percek alatt. És mi van akkor ha éppen friss hal sem áll rendelkezésünkre? Használjunk jó minõségû tonhalkonzervet!
Hozzávalók (kb. 6 db közepes méretû halpogácsához):
2 db tonhalkonzerv
1 tojás
1 közepes zsemle
1 kukoricakonzerv
1 kisebb fej lilahagyma v. újhagyma
maréknyi petrezselyem vagy friss kapor
1 citrom héja lereszelve ...