Tonhalas penne cukkiniszószban
sponsored links
Nagyon meleg van, mondhatni hõség. Ilyenkor az ember lánya igyekszik minél kevesebb idõt tölteni a konyhában. Ez egy olyan gyorsnak mondható fogás, amibe legalább a sok kertben termett cukkiniból is tudtam felhasználni egy keveset, és még húst is tartalmaz. Sõt halat, amit sajnos elég ritkán fogyasztunk. A citromtól kellemesen pikáns, de nagyon jól illik a halhoz és a mártást is remekül kiegészíti.
Hozzávalók 4 fõre:
*25 dkg penne
*1 közepes zsenge cukkini (35 dkg reszelve mérve)
*3 ek olaj
*1 tk házi fokhagymakrém
*3 nagyobb bazsalikom levél
*1 kezeletlen citrom fele
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet õrölt szerecsendió
*1 nagy csipet õrölt bors
*2-3 ek víz
*2 kisebb olajos tonhal konzerv
*2 púpozott ek krémsajt
A tésztát sós vízben roppanósra fõzzük, majd leszûrjük és lecsepegtetjük.
A cukkini két végét levágjuk, majd a reszelõ nagy lyukán lereszeljük.
Egy serpenyõben olajat forrósítunk, majd megpirítjuk rajta a cukkinit.
Ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel, szerecsendióval és hozzáadjuk a citrom levét, a bazsalikom leveleket.
Pár evõkanál vízzel puhára pároljuk.
Ezután egy kevés krémsajttal merülõ mixer segítségével pépesítjük, és a tésztát beleforgatjuk.
Lecsepegtetett tonhal darabokkal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.