Tonhalas-olajbogyós linguine
sponsored links
Holnap már Szenteste, de még ma sem kapkodtunk. Eldöntöttük, ami kész lesz kész lesz, ami nem, az elmarad. Eredeti elképzelésemhez híven nem görcsölök és kész. Ma, annak ellenére, hogy vasárnap van, még a szokásos vasárnapi ebéd sem készült. Úgy gondolom az elkövetkezõ napok ünnepi fogásai jól fognak esni, ha nem tömjük ki a pocakunkat 1-2 nappal elõtte. Ma vacsorára fõztem ezt a tonhalas-olajbogyós linguinet. Már napok óta ilyesmit vagyok ehetnék. Tegnap megettem egy piri-piris olajos szardíniát, amire szórtam kevés chili port is, de csak nem csökkent a tengeri hal utáni vágyam. Ezek voltak a tonhalas-olajbogyós szószban: 1 fej hagyma, kevés olaj, 2 olajos tonhal konzerv olajával együtt, 4-5 evõkanál szeletelt zöld oloajbogyó, teáskanálnyi csípõs fûszerpaprika, 2-2 teáskanálnyi szárított bazsalikom és petrezselyemlevél, 1 kávéskanál fokhagyma granulátum és olasz fûszerkeverék, kevés õrölt bors, 1 nostia paszírozott ...