Tonhalas, lazacos tészta (vöröslencsébõl készült tészta)
sponsored links
Hasonló tonhalas szószt ettünk az Esprit üzlet kajás részlegén, nagyon megtetszett, bár én is készítettem hasonlót régebb, ez egy kicsit másabb. S mivel igyekszem minnél egészségesebben étkezni, most vöröslencsébõl készült tésztát fõztem ki hozzá.
Hozzávalók (3 - 4 személy részére): kb 40 dkg jó minõségû dobozos tonhal, 15 dkg dobozos édes csemege kukorica, 10 dkg füstölt lazac, 15 dkg gomba, 1 hagyma, 4 cikk fokhagyma, 3 dl fõzõtejszín, 3 ? 4 evõkanál olívaolaj, só, bors, kis csokor kapor, 20 dkg vöröslencsébõl készült tészta.
Elkészítése: A tonhalat és a kukoricát leszûrjük. A finomra aprított hagymát a felforrósított olívaolajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megpirítjuk, hozzáadjuk a tonhalat, a kukoricát, a kis darabokra vágott füstölt lazacot, sózzuk, borsozzuk, hagyjuk felforrósodni, hozzáöntjük a tejszínt, néhány perc alatt besûrítjük, végül hozzáadjuk a finomra aprított kaport. A vöröslencsébõl készült tésztát enyhén sós vízben, 2 ? 3 evõkanál olívaolajat hozzáadva fogkeményre (al dente) fõzzük, leszûrjük.
Hozzávalók (3 - 4 személy részére): kb 40 dkg jó minõségû dobozos tonhal, 15 dkg dobozos édes csemege kukorica, 10 dkg füstölt lazac, 15 dkg gomba, 1 hagyma, 4 cikk fokhagyma, 3 dl fõzõtejszín, 3 ? 4 evõkanál olívaolaj, só, bors, kis csokor kapor, 20 dkg vöröslencsébõl készült tészta.