Tonhalas lasagne
sponsored links
Egy Ășjabb halas lasagne recept, amit most vörös tonhallal és mediterrĂĄn stĂlusban készĂtettem. AkĂĄrcsak a korĂĄbbiak, ez a lasagne is remek, nĂĄlunk biztosan lesz még belĂ”le ismétlés.
ElkészĂteni egyszerĂ», de némi idĂ” azért kell hozzĂĄ, ezért rohanĂłs hétköznapokra nem éppen a legjobb vĂĄlasztĂĄs. RĂĄérĂ”s napokon viszont annĂĄl inkĂĄbb!
HozzĂĄvalĂłk
kb. 3 adaghoz?
300-350 g friss tonhal / vörös tonhal (fagyasztott vagy konzerv is lehet)
kb. 100 g finomra aprĂtott vöröshagyma vagy Ășjhagyma szĂĄrral egyĂŒtt
2 db nagyobb paradicsom felkockĂĄzva (kb. 120 g) vagy hĂĄmozottparadicsom-konzerv
2-2,5 dl vĂz vagy halalaplé
1 maréknyi spenĂłt, 15 db medvehagymalevél és egy kis csokor snidling felaprĂtva
friss oregĂĄnĂł, rozmaring
olĂvaolaj
fekete olajbogyĂł felkarikĂĄzva (tetejére is)
tengeri só, frissen Ôrölt fekete bors, 1 kis csipet szerecsendió
besamelmårtås kb. 6 dl tejbÔl
lasagnetészta (kb. 10 db)
ElkészĂtés
1 A hagymĂĄt pĂĄroljuk meg az olĂvaolajon, dobjuk rĂĄ a felcsĂkozott friss tonhalat, forgassuk össze és idĂ”nként megkevergetve sĂŒssĂŒk ĂĄt. Ha a tonhal mĂĄr közepesen ĂĄtsĂŒlt, adjuk hozzĂĄ a a paradicsomot a levével egyĂŒtt. Közepes hĂ”fokon fĂ”zzĂŒk néhĂĄny percig, majd mikor a paradicsom mĂĄr kezd pépesedni, öntsĂŒk fel annyi vĂzzel vagy az alaplével, amennyivel se nem tĂșl leveses, se nem tĂșl szĂĄraz nem lesz a ragu. (azért, hogy a tészta tudjon mit magĂĄba szĂvni késĂ”bb)
Dobjuk rĂĄ a spenĂłtot, medvehagymĂĄt, olajbogyĂłt, a zöldfĂ»szerek nagy részét is, és ĂzesĂtsĂŒk.
Ha megfĂ”tt, vegyĂŒk le a tĂ»zrĂ”l és keverjĂŒk hozzĂĄ a maradék zöldfĂ»szereket is.