Tonhalas kenyérsaláta
sponsored links
Ebben az igen jó meleg nyári idõben kinek van kedve órákat állni a konyhában fõleg a meleg tûzhely elõtt az étel mellett? Enni márpedig kell és igen jó dolog is. :-) Ez a könnyû saláta ideális vacsora lehet, amikor egyébként sem kívánunk csak valami kevésbé megterhelõt a gyomrunknak. Számomra olyan igazi nyári hangulata is van a paradicsom, uborka, tonhal, olívaolaj kombinációnak, amihez minimális fûszer dukál szerintem. A kenyér ami érdekes lehet benne, de nem kell tõle félni, fõleg akkor ha csak a legvégén vagy éppen tálalás elõtt adjuk a salátához a ropogós kenyérfalatkákat. Így nem fog elázni sem és még izgalmasabbá teszi a salátát.
Hozzávalók:
1 nagyobb méretû kígyóuborka
4 darab nagy paradicsom
1 fej lilahagyma
1 doboz konzerv tonhal
pár szelet (rozs) kenyér pirítva - felkockázva
só
bors
olívaolaj
A zöldségeket alaposan megmossuk és felkockázzuk õket. Meglocsoljuk olívaolajjal és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A levétõl lecsepegtetett tonhalat is a salátához keverjük, majd a megpirított kenyér kockákat a tálalás elõtt forgatjuk a salátába és azonnal fogyasztjuk.
Tipp:
- a pirítós kenyeret fokhagymával bedörzsölve még pikánsabb tehetjük a salátát.
- hogy minimálisra vegyük a hõfokot a konyhában egy kenyérpirító jó segítség lehet. ;-)