Tonhalas cikória saláta aioli öntettel
sponsored links
Egy érdekes és mutatós saláta, annak aki szereti a cikória enyhén keserû, de mégis édes ízét.
Hozzávalók (2 személy részére): 1 cikória, 1 kisebb olajas tonhal konzerv, fél paprika, 15 mag nélküli zöld olívabogyó, só, chilipehely. Az aioli öntethez: 1 teáskanál mustár, 1 tojássárgája, kb 1, 5 dl olaj, 3 evõkanál natúr joghurt, 2 cikk fokhagyma, só, kis csokor kapor.
Elkészítése: A cikória alsó részét levágjuk, kb 10 levelet óvatosan leválasztunk, a megmaradt részt felaprítjuk. A felaprított cikóriához hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát, a felkarikázott olívabogyót, a leszûrt tonhalat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a chilipehellyel, összeforgatjuk, a levelekbe töltjük. A tojássárgáját elkeverjük a mustárral, folyamatosan adagolva az olajat majonézt kavarunk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, sót, a finomra aprított kaprot, a joghurttal lazítjuk.
A salátát az öntettel tálaljuk.