Tonhal sütve

2011-10-03

sponsored links

A címnek jelentõsége van. Megsütöttem a tonhalat. A tengerek marhahúsát. De kezdem az elején. Újra nekibuzdultam, szeretném megint tartani, hogy hetente (de legalább kéthetente) együnk halat. Igyekszem változatosá tenni a dolgot, hogy ne a harcsapaprikás (no, nem mintha az nem lenne jó!) és rántott hekk legyen felváltva (halászlét még mindig nem fõzök...), ahogyan az a magyarok halevési szokásait jellemzi. Már akik esznek egyáltalán halat... Nem akarok itt most hosszú eszmefuttatásokat levezetni omega 3 és 6 zsírsavakról (lásd pl itt ), de érdemes lenne gyakrabban tengeri halakat ennünk, mert egészségesek és finomak. Ennek jegyében kezdtem el különféle tengeri halakat venni: tõkehalat, lazacot, vajhalat és most tonhalat is. Ezúttal fagyasztva, de állítólag ennek a típusnak nem is árt annyira. Ami igazán árt neki, az a túlsütés. Igazi malalackarajos cikk errõl itt. Szóval igyekeztem nem túlsütni. Íme.

Szóval ezt így kellene enni. És én neki is láttam, de egyszerûen hideg volt a belseje, ami zavart, így aztán visszatettem még a serpenyõbe. Sikerült is azt az állapotot elérnem, amikor középen még piros a hús, de már mégsem hideg. Ez kb oldalanként 3 percet jelent összesen, de nyilván függ a szelet vastagságától és eredeti hõmérsékletétõl. Viszont ezt már nem ...


Folytats a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/10/03/tonh...

sponsored links

Keres?s