Tonhal-fasírt Gordon után szabadon
sponsored links
Múltkor Gordon fõzött egy nagyon egyszerû, de annál nagyszerûbb ételt tonhalkonzervbõl. A jófajta tonhalra szinte bármikor vevõ vagyok; van is otthon jónéhány dobozzal, hogy megmentsen az éhhaláltól.
Gordon receptjét kicsit magyarosítottam, mert "véletlenül" nem volt otthon vízi gesztenye (persze az vesse rám az elsõ követ, akinek alapból helyben jár a hûtõben).
Egy doboz tonhalkonzervet lecsöpögtettem, hozzáadtam egy tojást, apróra vágott zöldpaprikát és egy csepp chilit, egy kis lisztet, sóztam, borsoztam; majd összekevertem annyi frissen készített házi zsemlemorzsával, hogy összeálljon.
Lapos pogácsákat formáltam, melyeket megforgattam zsemlemorzsában.
Egy kis ideig állni hagytam, majd kókuszolajban (vagy hagyományos napraforgó olajban ill zsírban) kisütöttem.
Petrezselymes rizzsel tálaltam. Nagyon kiadós; hidegen, másnap szendvicsbe is bekerült.