Tonhal citrusokban pácolva
sponsored links
Már a múltkori tonhalsütésnél elhatároztam, hogy a megmaradt egy szeletet nyersen fogjuk enni. Már persze az, aki hajlandó erre. Na jó, nem teljesen nyersen, hanem citromlében "fõzve", a savak ugyanis nagyon hasonló módon roncsolják a húst, mint a melegítés. Nos, a kísérlet kétes eredménnyel járt. Azok, akik egyébként sem rajonganak a halakért, egyöntetûen elutasították a "nyers" hal elfogyasztását. A fiam, aki egyébként tonhalrajongó, megkóstolta, de túlságosan citromosnak találta. Volt ebben igazsága, de nekem azért ízlett így is. De kétségtelen, hogy talán jobb lett volna, ha a hal íze jobban érvényesül. Összességében nekem azért ízlett, salátával, pirítóssal kifejezetten kellemes friss, halas íze volt.
Egy szelet (kb 15 dkg) tonhalat felkockáztam, majd
fél narancs, fél citrom és egy egész lime levébe tettem pácolódni. Amikor késznek ...