Tonhal citrusokban pácolva

2011-12-31

sponsored links

Már a múltkori tonhalsütésnél elhatároztam, hogy a megmaradt egy szeletet nyersen fogjuk enni. Már persze az, aki hajlandó erre. Na jó, nem teljesen nyersen, hanem citromlében "fõzve", a savak ugyanis nagyon hasonló módon roncsolják a húst, mint a melegítés. Nos, a kísérlet kétes eredménnyel járt. Azok, akik egyébként sem rajonganak a halakért, egyöntetûen elutasították a "nyers" hal elfogyasztását. A fiam, aki egyébként tonhalrajongó, megkóstolta, de túlságosan citromosnak találta. Volt ebben igazsága, de nekem azért ízlett így is. De kétségtelen, hogy talán jobb lett volna, ha a hal íze jobban érvényesül. Összességében nekem azért ízlett, salátával, pirítóssal kifejezetten kellemes friss, halas íze volt.

Egy szelet (kb 15 dkg) tonhalat felkockáztam, majd ...


Folytats a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/12/31/tonh...

sponsored links

Keres?s