Tonhal-alma saláta
sponsored links
Hogyan vigyük magunkkal kedvenc salátánkat? Hát így, üvegben. Én például ezt vacsoráztam az erdõn, szeretett családom körében, amikor õk mogyoróvajas szendvicset ettek.
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg tonhal (olajban, vagy saját levében eltett)
- 10 dkg aszalt paradicsom
- 4 szelet fekete kenyér
- 3 lédús alma
- 8 evõkanál repceolaj
- fél citrom
- 3 evõkanál almaecet
- 3 marék petrezselyemlevél
- só, õrölt bors
Elkészítése:
- A kenyeret 1 cm-es kockára vágjuk, és 4 evõkanál olajon egy serpenyõben megpirítjuk.
- Lecsöpögtetjük a tonhalat, falatnyi darabokra tördeljük, a paradicsomot pedig 5 mm-es darabokra vágjuk.
- Az almát félbevágjuk, a magházat kiszedjük, és 1 cm-es falatokra szeljük. Meglocsoljuk citromlével.
- Az öntethez kikavarjuk az ecetet sóval és borssal, illetve a megmaradt repceolajjal.
- Rétegezzük tetszés szerint egy üvegben az almát, a kenyeret, a tonhalat, az aszalt paradicsomot, és a petrezselyemzöldet, majd öntettel meglocsoljuk. 20-30 pec múlva fogyasztahtjuk is.
Megj: Amennyiben szeretnénk magunkkal vinni a salátát, csomagoljuk külön az öntetet, majd fogyasztás elõtt kicsivel locsoljuk csak rá.