Tominak szeretettel: mogyoróvajas brownie kandírozott gyömbérrel
sponsored links
Nem szeretek sütögetni, és szerintem nem is igazán tudok. Ennek ellenére idõrõl-idõre baromira megkívánom, hogy nyakig lisztesen süti illatban táncoljak a konyhában, de még virágos jókedvemben sem szoktam sûrûn kísérletezni a süteményfélékkel. Még ha a szerszámok, kellékek, hozzávalók, idõ és tér is a rendelkezésemre áll, akkor sem szívesen (na jó, mondjuk az édes szuflék már régóta vonzanak, de más tényleg nem). Ha pedig mégis édességre adom a fejem, akkor a süti illat legtöbbször brownieban manifesztálódik, mert ahogy korábban is megírtam, számomra nem desszert az, amiben nincs nagyon sok csoki (kivétel: sajttorta). Az alábbi recept teljesen bejáratott és elronthatatlan, ezért ezt drága Tomi barátomnak küldeném szeretettel, és azzal az üzenettel, hogyha legközelebb bráuniért sírna, ezt ne az öccsének tegye. Menj el szépen a boltba, vegyél meg minden hozzávalót, kérd meg a hercegnõt, hogy készítsen ki neked egy megfelelõ méretû sütõedényt és már hozzá is láthatsz:
Hozzávalók:- 11-12 deka vaj
- kb. 3 ek kakaópor - vagy 1 ek kakaópor + 5 deka 70%-os csokoládé (fél tábla)
- 1 púpos ek mogyoróvaj (kb. 2,5 deka)
- 2 tojás
- 5 deka liszt
- 20 deka cukor ...