Tolófánk narancsos-fahéjas mázzal
sponsored links
Lassan lefut a farsangi szezon, és most jöttem rá, hogy én még semmilyen fánkot sem csináltam az idén.
Gyorsan pótoltam a dolgot ezzel a kis tolófánkkal, aminek nagyon kis könnyû, olajban sütõs tésztája van. Gyorsan átsül, így nincs igazán ideje beszívni az olajat, ezért még a kis cukormázat is elbírja magán.
A recept eredetije az Édességek címû Nova szakácskönyvek sorozatból származik, ahol nagyon jó kis égetett tészta recepteket találni. Ehhez azt írták, hogy kissé bonyolult. Ezen jót rötyögtem, ugyanis a pihentetéstõl eltekintve seperc alatt megvoltam vele, azok a bonyolultak, amiknek saját kútfõbõl szoktam nekiállni. :)
Az elkészítés módja persze nálam máshogy zajlott, mert a könyv holmi olajsütõ készüléket ír, meg kókuszzsírt sütõanyagnak. Hát én ezt megoldottam sima napraforgóolajjal serpenyõben, nem hiszem, hogy csorbát szenvedett volna a minõsége. Nekem 15 darab jött ki ebbõl a mennyiségbõl.
Egy narancsos-fahéjas kis mázat találtam ki hozzá, nagyon fincsi volt.
Tolófánk narancsos-fahéjas mázzal
Hozzávalók a fánkhoz:
5 dkg vaj
2,5 dl víz
csipet só ...