Tolnai meglepetések
sponsored links
Fontos dolog az egészséges regionalizmus. Borban és kajában meg fõleg. Segít, hogy egy-egy terület, tájegység igazi arcát jobban megismerhessük, majd a helyén kezeljük a saját termékein keresztül. A hétvégére a tolnai dombok közé menekültem le a nagyvárosi nyüzsgés elõl, hogy pontosan hova, az természetesen az én titkom, még egy ember és már ott is nyüzsgés lenne, legyen elég annyi, hogy Simontornyán (meg Cecén) szereztük be a falatokat, italokat.
Az elsõ kellemes meglepetés az ebédnél ért. Jó magyar emberhez méltó módon pacalt rendeltem a stornyai Tulipán étteremben, a borra nem is igazán gondoltam, bõven elég volt már a sok-sok rossz (éttermi) élménybõl. Erre ott figyel az itallapon: Simontornyai bor. Semmi flanc, semmi fehér/vörös vagy évjárat. Ez tetszik, kell nekem. Vörösbor érkezik félbevágott gömbben...