Tokaszalonnás, zellerzöldes paprikás krumpli
sponsored links
Ha a férjünket küldjük bevásárolni, elõfordulhat, hogy egészen mást hoz haza, mint ami a bevásárlólistán szerepelt. Így fordult elõ nálunk, hogy a cetlin szereplõ 10 dkg füstölt szalonna nem volt elegendõ információ az én Drágámnak és amikor a hentes megkérdezte, hogy mégis milyen szalonna legyen (és felsorolt kb. 5 félét) ezzel a finom, húsos tokaszalonnával tért haza. Ami nagyon jó döntés volt! Már a felkockázása közben megcsappant az egyébként 25 dkg-os méretté avanzsált, eredetileg 10 dkg-ban megállapított mennyiség, ugyanis kisfiammal és párommal nem tudtuk abbahagyni a katonák falatozását...(aki gyermekkorából nem tudná felidézni, hogy mi az a katona , annak leírom: apró kockára vágott kenyéren egy kocka szalonna és puskaként ráhelyezve egy vékony szelet hagyma...). Mielõtt eltüntettük volna az egészet, gyorsan fazékba dobtam a maradék szalcsit és elkészítettem ezt az egyszerû paprikás krumplit. Gondolkoztam, hogy kiposztoljam-e. Végül nem tudtam megemlékezés nélkül elmenni ezen apró kis malõr mellett, ami végül nagyszerûen alakult. A fagyasztóban még mindig megtalálható zellerzöldet is azért használtam, hogy különlegesebb paprikás krumplit tudjak ajánlani nektek:)
Hozzávalók:
20 dkg füstölt tokaszalonna
2 kg krumpli
2 nagy fej hagyma
1 szál füstölt kolbász (nálam házi) ...