Tojássaláta leveles kosárban.
sponsored links
A húsvéti ünnepek elõtt a Tante Fanny meglepetés ajándékcsomaggal lepet meg, melyet ezúton is köszönök. A csomagot egy futár hozta, így amikor átvettem, már ezerrel azon agyaltam, hogy mi is készüljön a kétféle tésztából. Mivel az ünnepi asztalon a sok finomság mellett a tojássaláta is helyet kapott, így a leveles tésztából kis kosárkákat sütöttem, majd abban tálaltam. Remek ötletnek bizonyult, mert a ropogós tészta, és a krémes tojássaláta nagyon jól összeillettek. Persze nem csak húsvét idején készíthetjük el, mert pl. elõételként is remekül megállja a helyét.
A recepttel pedig többek között én is elindultam a Tante Fanny Húsvéti receptversenyén, melyet a Tante Fanny Facebook oldalán megtalálsz, és elõre is megköszönöm, ha úgy gondolod és április 17.-23.-a között szavazol rá!
Hozzávalók a leveles kosárhoz:
1 cs Tante Fanny leveles tészta
1 kisebb tojás
Az elõnyújtott leveles tésztából egy 6 cm-es formával (v. pohárral) szúrjunk ki 12 db tésztakorongot. Ezután 8 db tésztakorongnak a közepét szúrjuk ki egy kisebb formával.
A nagy tésztakorongok szélét kenjük le elõzõleg kissé felvert tojással, majd helyezzünk rá egy nagyobb, kiszúrt tésztakört. Ezután azt is kenjük le a tojással, majd helyezzünk rá szintén egy nagyobb, kiszúrt tésztát, és kenjük le a tojással. (a maradék tésztakorongokkal is így járjunk el!!!)
Ezután helyezzük az elkészült tésztát egy sütõpapírral kibélelt tepsire, egymástól kicsit távolabb, majd az alját böködjük meg több helyen egy villával, és tegyük kb. 30 percre hideg helyre. (sütés közben nõni fog a tészta, így bõven hagyjunk közöttük helyet)
Helyezzük be elõmelegített sütõbe, majd majd közepes hõmérsékleten süssük kb.15perc alatt szép pirosra, ropogósra a tésztát. (én légkeverésnél, 160 fokon sütöttem)
A sütõbõl kivéve, hagyjuk teljesen kihûlni.
Tojássaláta hozzávalói:
6 db fõtt tojás (nagy)
10 dkg mascarpone
1,5-2 dl tejföl
1 ek dijoni mustár
kisebb csokor snidling
só
õrölt fehér bors
A tojásokat fõzzük keményre, majd pucoljuk meg, és vágjuk fel nagyobb kockákra. A snidlinget vágjuk fel apróra.
Egy tálba tegyük bele a mascarponét, a tejfölt, a mustárt, majd ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg õrölt borssal, és keverjük simára.
Ezután a felkockázott tojást szórjuk meg az apróra vágott snidlinggel, majd kanalazzuk rá a krémsajtos-tejfölös keveréket, és óvatosan forgassuk össze vigyázva, hogy a tojás ne nagyon törjön.
Ezután tegyük be 1-2 órára a hûtõbe, hogy az ízek kellõen összeérjenek.
Tálalás elõtt kanalazzuk az elõzõleg megsütött, és kihûlt leveles kosárba a tojássalátát, ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott snidlinggel, majd úgy kínáljuk.
A Tante Fanny meglepetés csomag melyet még az ünnepek elõtt egy futár hozott.