Tojással-sajttal töltött sonkás vagdalt
sponsored links
Hozzávalók 4-6 személyre: 50 dkg fõtt sonka, 8-10 szelet bacon, 3-4 fõtt tojás, 4 szelet gépsonka, 10 dkg cheddar sajt, 1 tojás, só, bors, 1 szelet kenyér, 1 dl tejszín, , 1 evõkanál paprikakrém, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, olaj, petrezselyemzöld.
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, összesütjük, majd félrehúzzuk és belekeverjük a paprikakrémet meg az apróra vágott petrezselyemzöldet. A kenyérre rátöltjük a tejszínt, kicsit állni hagyjuk. A fõtt sonkát ledaráljuk, összekeverjük a tojással, a tejszínes kenyérrel és a langyosra hûlt hagymás keverékkel, sózzuk, borsózzuk. A baconszeleteket, sütõpapírral bélelt tepsiben, egymás mellé fektetjük, rásimítjuk a sonkás masszát, rátesszük a gépsonka szeleteket, rászórjuk a lereszelt sajtot és a nagyobb kockákra vágott tojásokat. Hengerré formázzuk, a baconszeletekkel összefogjuk, végül pedig az egészet a sütõpapírba csavarjuk. A tepsit forró sütõbe toljuk, 40 percig sütjük, majd kicsomagoljuk és pirulni hagyjuk. Hidegen szeleteljük. Ha fõételnek tálaljuk, szeletelve újramelegítjük.