Tojásrúd (paleo)
sponsored links
Ottisnál láttam meg ezt az egyszerû és mutatós ételt. Nem sok fantáziát igényelt a paleosítása, és nagyon finom lett.
Hozzávalók:
1/3 tojásfehérje rúd
1/4 tojássárgája rúd
(fentebbiek helyett 5 fõtt tojás)
2 tojás szétválasztva
1 evk tápióka liszt
1 evk szezámmagliszt
4 evk olívaolaj vagy más paleo olaj
só, bors
zöld fûszerek bazsalikom,petrezselyem, snidling
Hozzávalók:
1/3 tojásfehérje rúd
1/4 tojássárgája rúd
(fentebbiek helyett 5 fõtt tojás)
2 tojás szétválasztva
1 evk tápióka liszt
1 evk szezámmagliszt
4 evk olívaolaj vagy más paleo olaj
só, bors
zöld fûszerek bazsalikom,petrezselyem, snidling
A nyers tojások fehérjét keményre felverjük, a fõtt tojások fehérjét felkockázzuk és a zöld fûszerekkel együtt, ill. só, borssal, 2 evk olajjal együtt belekeverjük. Hozzákeverjük a liszteket és egy 20x25 cm-s tepsibe simítjuk (sütõpapírral kibéleltem).
170 fokon 20 perc alatt megsütöttem.
Addig a nyers tojások sárgáját a sárgája rúddal, és 2 evk olajjal elkevertem, sóztam, borsoztam. Mikor a lepény megsült, ráhalmoztam a szélére egy csíkban a tojássárgája krémet, majd feltekertem óvatosan. Egy új sütõpapírra tettem, beletekertem, a végeit kicsit megszorítottam (mint a szaloncukornak) és visszatettem sülni 10 percre.
Nagyon finom lett, hasábzellerrel ettem, de egy finom bazsalikomos paradicsomsalátával is finom lehet.