Elkészítése: 5 tojást keményre fõzünk, hideg vízben kihûtjük és megpucoljuk. A fehérjét apróra vágjuk, enyhén megsózzuk és borsozzuk. A nyers tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk az étkezési keményítõt, 2 evõkanál olajat meg a felaprózott tojásfehérjét. Egy 20x25 cm nagyságú tepsibe sütõpapírt teszünk, lekenjük olajjal, belesimítjuk a masszát és elõmelegített sütõben, 170 fokon, 10-12 perc alatt megsütjük. Közben a fõtt tojássárgáját villával összetörjük, hozzáadjuk a nyers tojássárgáját, a megmaradt 2 evõkanál olajat, enyhén sózzuk, borsozzuk és összedolgozzuk. A tojásfehérje lapot kivesszük, keskenyebbik felére halmozzuk a sárgáját rúd formájában és feltekerjük. Belecsavarjuk a sütõpapírba, két végén a papírt megszorítjuk és 10 percre visszatesszük a sütõbe. A sütõpapírban hagyjuk kihûlni, majd hidegen 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk és önmagában vagy feltétként fogyasztjuk