Tojásos zöldséges tepsis egytálétel
sponsored links
A tálalás képei késõ délután fognak elkészülni!
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Végy kb. 1 kg vegyes zöldséget, és fõzd puhára
- A puhára fõtt zöldséget turmixold össze
- A friss zöldség helyett nálam: Quacamole maradéka + lecsó maradéka + spenót maradéka lett összeturmixolva
- Ha szükséges, akkor sóval, borssal, csípõs vagy édes paprikaporral ízesítsd, de tehetsz a zöldséghez bazsalikomot vagy pl. hagymaféléket is
- A turmixolt zöldséghez üss hozzá 2 db tojást, önts hozzá annyi paleo lisztet (bármelyik sós ételbe való megfelel)/keményítõt/útifûmaghéjat, hogy a “tészta” összeálljon
- Kizsírozott tepsibe rakd le a zöldséget kb. 1,5 cm vastagságban
- Fõzz legalább 6 tojást keményre, és azokat kettévágva helyezd el a zöldségágyon
- 5 dkg kemény sajtot – pl. Cheddar – reszelj le, és szórd meg vele az étel tetejét
- Elõmelegített sütõben süsd közepes lángon kb. 20 percig, …, amíg a sajt rápirul az ételre