Tojásos-tökös lecsó 8 lépésben!
sponsored links
Lecsót fõzni mindenki tud. Na de ilyen finom tökös-tojásosat csak az, aki kipróbálja ezt a receptet!
Hozzávalók 4 személy részére
- 1 nagy evõkanál sertészsír
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 db paradicsom
- 3 db TV (azaz Tölteni Való, vágtátok??) paprika
- 1 közepes méretû zsenge fõzõtök
- 1 evõkanál édesnemes fûszerpaprika
- 1 csipetnyi egész köménymag (de az õrölt is jó lesz)
- Só, bors
- 6-8 db tojás
1. Egy nagyobb serpenyõben/lábasban hevítsétek fel a zsírt. Finnyáskodók természetesen használhatnak helyette étolajat, de õk a lecsóval elérhetõ maximális 100 pontból rögtön elbuknak 10-et.
2. Vágjátok apró kockára a vöröshagymát és dobjátok rá a forró zsírra. Pároljátok üvegesre.
3. A paprikákat csumázzátok ki, vágjátok közepes kockára és dobjátok a hagymára. Keverjétek össze és pároljátok tovább.
4. Vágjátok kockára a paradicsomot is. Szerintem héjastul, csumástul, de ezeket el lehet távolítani, ha finomkodni akartok. Mehet ez is a serpenyõbe.
5. Fûszerezés: mozsárban összetört csipetnyi kömény, só, bors, jó adag édes fûszerpaprika.
6. A tököt hámozzátok meg, daraboljátok kis kockára és dobjátok a lecsóra. Fõzzétek kb. 5-6 percig, amíg a tök is megpuhul (nem kell rommá fõzni!). Egy deci vizet önthettek rá a szaftosabb végeredményért, de én nem szoktam.
7. A tojásokat kevés sóval verjétek fel és öntsétek rá a kész tökös lecsóra. Nagy lángon kevergessétek, amíg darabos rántottaszerûen össze nem áll.
8. Tálalás: kis pirospaprika és õrölt bors a tetejére, friss kenyér, fröccs, árnyék, utána csobbanás.
KÖVESSETEK FACEBOOKON ÉS INSTAGRAMON IS!