Tojásos tonhalkrém
sponsored links
Egyre gyakrabban elõforduló reggeli fogás nálam a tonhal - azt hiszem kezdek egy kicsit rákattani. A múltkor a szlovéniai síelésünk során is megleptem vele a családot az egyik reggel, most pedig egy tojásos verziót próbáltam ki. Eszter - a nejem - szerint ez az utolsó volt eddig a legjobb kreáció, úgyhogy egyelõre ez lesz a sztenderd változat.
Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 2 db tonhalkonzerv ( 2 x 130 g )
- 1 szál újhagyma vagy 1/2 lilahagyma vagy 1/4 póréhagyma
- kb 8-10 dkg csemege uborka ( 8-10 db )
- 1 ek mustár
- 1/2 citrom
- kb 5 dkg majonéz
- só és bors
Elsõként a három tojást felteszem forrásban lévõ vízbe fõni - 10-12 perc alatt keményre fõzöm õket.
A két konzervet felnyitom, az olajat leöntöm róluk. Egy nagyobb edényben villával kicsit összetöröm õket, majd a póréhagyma egy részét felkarikázom és ezt követõen apróra vágom.
Az uborkákat egy reszelõvel tálba reszelem, majd a fél citromot szintén a halra csavarom.
Miután a tojások megfõttek, azután lehûtöm mindet, majd a pucolás után szintén lereszelem mind a hármat.
Jöhetnek a kiegészítõ ízek. Mustár, só és bors, majd ízlés és vérmérséklet szerint majonéz. Beindítjuk a kenyérpirítót - és már falatozhatunk is.