Tojásos, tejfölös, sajtos pita reggelire

2018-01-27

sponsored links

Laktató napindító sok zöldséggel

Ha van idõm, még mindig megadom a módját a reggelinek, imádok korán reggel is a konyhában pepecselni. 

Általában én kelek a legkorábban, kihasználom a csendet és nyugalmat, és átadom magam az ízek élvezetének. 

Mikor a párom felkel, gyorsan lefotózom az õ részét, majd begyûjtöm a bókokat ?

Már csak azt várom, hogy végre a gyerekeim is értékeljék a tudományomat, de sajnos pont olyan finnyásak, mint én voltam gyerekkoromban?



Reggeli lepény zöldségekkel, tojással, füstölt sajtos tejföllel



Hozzávalók 4 fõre:

4 lepénykenyér vagy nagyméretû pita

3 dl sûrû tejföl

10 dkg füstölt sajt

1 gerezd fokhagyma

Só, bors

4 kemény tojás

10 dkg csíra

2 avokádó

Fél jégsaláta

3-4 paradicsom



A tejfölt összekeverjük a reszelt füstölt sajttal, az átnyomott fokhagymával, megsózzuk és borsozzuk. A tojást, a paradicsomot és az avokádót szeletekre vágjuk, a jégsalátát vékonyra szeljük.

A lepénykenyeret egy száraz serpenyõben felforrósítjuk. Vastagon megkenjük a sajtos tejföllel, rájuk pakoljuk a zöldségeket és a tojáskarikákat, a csírával megkoronázva tálaljuk.



Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!



Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s