Tojásos nokedli, és nokedliválság
sponsored links
Az úgy volt...
A nagy fiam leadta a rendelést az édesanyjának, amikor megbeszéltük a hazajövetelét.
- Készíts nekem sárgaborsó fõzeléket, de jó sûrût, hogy a kanál megálljon benne, aztán grízes tésztát baracklekvárral, legyen krumplis tészta savanyú uborkával és tojásos nokedli fejes salátával!
- Na, hiszen! Kitaláltad mindazt, amit nem szeretek! - válaszolta az édesanyja.
- Majd elkészítem én - vállalkoztam, ami azért is jó ötlet volt, mert unoka miatt az asszony most nem egészen beszámítható (én se, de én csak idõlegesen vagyok a fiaméknál, az asszony meg ott van állandóan büfiztetésre, vasalásra, fõzésre készen, és emellett éjszakai ügyeletes, meg efféle). Naponta én is átmegyek egy kis csodálkozásra, bámulgatásra, és ha ébren van, akkor szeretgetésre, babusgatásra.
Szóval fõzés...
Elkészítettem mindent a nagyobbik ivadéknak, de sajnos a tojásos nokedlire már nem került sor.
Így most a blogon keresztül üzenem neki Norvégiába: elkészült.
Egy személyre fõztem. A nokedlihez húsz deka liszt, só, egy tojás, és víz. Nokedlitészta kész.
Ja, még elmondom, hogy a kisebbik fiamnál volt paprikás csirke, nokedlivel.
- Van nokedli szaggatód? - kérdeztem.
- Van. - Hát ez naccerû! Bekevertem a tésztát. A fiú keresi a vadi új konyha vadi új mindenholjában...
- Apa, lehet, hogy nektek van? Nálatok láttam?
- Bingó!
Nu, akkor most mit csináljunk? Az écák: 1. szaggassuk ki kanállal. 2. Hagyományosan deszkáról (most sokan nézhetnek!). 3.
- Van sajtreszelõd? Tudod az ovális, a nagy lyukú?
- Van! - és kérem megoldódott a nokedliválság!
Szóval, elkészült a nokedlim (immár itthon), bele egy serpenyõbe, forró olajra, majd ráöntöttem három felvert tojást, és addig kevertem folyamatosan, míg megfelelõre nem sült.
Hozzá fejes saláta dukál...
A nagy fiam leadta a rendelést az édesanyjának, amikor megbeszéltük a hazajövetelét.
- Készíts nekem sárgaborsó fõzeléket, de jó sûrût, hogy a kanál megálljon benne, aztán grízes tésztát baracklekvárral, legyen krumplis tészta savanyú uborkával és tojásos nokedli fejes salátával!
- Na, hiszen! Kitaláltad mindazt, amit nem szeretek! - válaszolta az édesanyja.
- Majd elkészítem én - vállalkoztam, ami azért is jó ötlet volt, mert unoka miatt az asszony most nem egészen beszámítható (én se, de én csak idõlegesen vagyok a fiaméknál, az asszony meg ott van állandóan büfiztetésre, vasalásra, fõzésre készen, és emellett éjszakai ügyeletes, meg efféle). Naponta én is átmegyek egy kis csodálkozásra, bámulgatásra, és ha ébren van, akkor szeretgetésre, babusgatásra.
Szóval fõzés...
Elkészítettem mindent a nagyobbik ivadéknak, de sajnos a tojásos nokedlire már nem került sor.
Így most a blogon keresztül üzenem neki Norvégiába: elkészült.
Egy személyre fõztem. A nokedlihez húsz deka liszt, só, egy tojás, és víz. Nokedlitészta kész.
Ja, még elmondom, hogy a kisebbik fiamnál volt paprikás csirke, nokedlivel.
- Van nokedli szaggatód? - kérdeztem.
- Van. - Hát ez naccerû! Bekevertem a tésztát. A fiú keresi a vadi új konyha vadi új mindenholjában...
- Apa, lehet, hogy nektek van? Nálatok láttam?
- Bingó!
Nu, akkor most mit csináljunk? Az écák: 1. szaggassuk ki kanállal. 2. Hagyományosan deszkáról (most sokan nézhetnek!). 3.
- Van sajtreszelõd? Tudod az ovális, a nagy lyukú?
- Van! - és kérem megoldódott a nokedliválság!
Szóval, elkészült a nokedlim (immár itthon), bele egy serpenyõbe, forró olajra, majd ráöntöttem három felvert tojást, és addig kevertem folyamatosan, míg megfelelõre nem sült.
Hozzá fejes saláta dukál...