Tojásos nokedli saláta salátával

2014-06-27

sponsored links









Gyerekkoromban Anyu és Apu sokszor csinált tojásos nokedlit. Azóta is az egyik legkedvesebb nyári ételem. :) Persze nem törvényszerû, hogy csak nyáron lehet enni... valahogy nálunk mégis mindig ebben az évszakban kerül asztalra. Most az elsõ saját saláta salátával. :D Végre! Amióta kikelt a saláta a kertben, erre vártam. Mert az elsõ étel nem is lehetett más vele, csak tojásos nokedli.






Hozzávalók 2 személyre:
A nokedlihez:
3 + 3 db tojás
sima liszt

bors
olívaolaj

A salátához:
1 szép nagy fejes saláta
cukor
ecet

víz

  1. A salátát leveleire szedjük, alaposan lemossuk. Cukorral, ecettel, sóval ízesített salátalevet készítünk, majd beletépkedjük a leveleket. Átforgatjuk, pihentetjük, míg elkészül a nokedli.
  2. Három tojásból kevés sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz, kikeverjük a galuska tésztát. Forrásban lévõ enyhén sós vízbe szaggatjuk, ha kifõtt, leszûrjük.
  3. Egy nagy serpenyõben olívaolajat hevítünk, rátesszük a lecsepegtetett galuskát, átforgatjuk.
  4. A megmaradt tojásokat tálba ütjük, felverjük, sóval, borssal ízesítjük és a galuskára öntjük. Kevergetve készre sütjük az ételt. Frissen, nagy adag salátával tálaljuk.








Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s