Tojásos nokedli saláta salátával
sponsored links
Gyerekkoromban Anyu és Apu sokszor csinált tojásos nokedlit. Azóta is az egyik legkedvesebb nyári ételem. :) Persze nem törvényszerû, hogy csak nyáron lehet enni... valahogy nálunk mégis mindig ebben az évszakban kerül asztalra. Most az elsõ saját saláta salátával. :D Végre! Amióta kikelt a saláta a kertben, erre vártam. Mert az elsõ étel nem is lehetett más vele, csak tojásos nokedli.
Hozzávalók 2 személyre:
A nokedlihez:
3 + 3 db tojás
sima liszt
só
bors
olívaolaj
A salátához:
1 szép nagy fejes saláta
cukor
ecet
só
víz
- A salátát leveleire szedjük, alaposan lemossuk. Cukorral, ecettel, sóval ízesített salátalevet készítünk, majd beletépkedjük a leveleket. Átforgatjuk, pihentetjük, míg elkészül a nokedli.
- Három tojásból kevés sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz, kikeverjük a galuska tésztát. Forrásban lévõ enyhén sós vízbe szaggatjuk, ha kifõtt, leszûrjük.
- Egy nagy serpenyõben olívaolajat hevítünk, rátesszük a lecsepegtetett galuskát, átforgatjuk.
- A megmaradt tojásokat tálba ütjük, felverjük, sóval, borssal ízesítjük és a galuskára öntjük. Kevergetve készre sütjük az ételt. Frissen, nagy adag salátával tálaljuk.