Tojásos nokedli
sponsored links
A nap fûszere: "Életünk minden másodperce az univerzum új és egyedülálló pillanata, egy pillanat, mely soha többé nem tér vissza. Ezzel szemben mire tanítjuk gyermekeinket? Arra, hogy kettõ meg kettõ az négy, és Párizs Franciaország fõvárosa. Mikor tanítjuk meg õket arra, hogy mik valójában? Mindegyiküknek azt kellene mondanunk: "Tudod, mi vagy te? Csoda. Páratlan a magad nemében. Soha ezelõtt nem született hozzád fogható. Csodálatos a lábad, a karod, a mozgásod. Lehet belõled Shakespeare, Michelangelo vagy Beethoven. Képes vagy bármire. Igen, te vagy a csoda. Vajon, ha felnõsz, tudsz-e majd ártani valakinek, aki éppolyan csoda, akárcsak te magad?" Mindannyiunknak azon kell fáradoznunk, hogy a világot gyermekeihez méltóvá tegyük." Pablo Casalas
Kezd úgy tûnni számomra, hogy bájos orcámat a klasszikus ételek felé kezdem fordítani. Ami igen meglepõ fordulat fõzési szokásaimat tekintve, de ugyanakkor örömmel tölt el. Olyan ételeket készítek mostanában, amik a gyerekkoromra emlékeztetnek, nagyi, anyu csinálta õket régen. Nem kell agyturkásznak lenni ahhoz, hogy leszûrjem...azért ennek némi lélektani jelentõsége is van. De emellett meg tényleg örömöt okoz, hogy "normális", recept szerinti kajákat csinálok, megtervezem, hogy akkor mi is legyen az, és lelkesen nyugtázom, hogy bár nem pontosan olyan mint amit nagyi, vagy anyu...de erõsen megközelíti azt.
A másik ilyen örömöm, hogy az utóbbi idõben nem igazán foglalkozom azzal, hogy amit ...