Tojásos-löncshúsos melegszendvics
sponsored links
Emlékszem még azokra a régi idõkre, amikor sokkal több konzervet ettünk, mint ma. Olcsó volt a húskonzerv, a májkrém, és lényegesen kevesebb fajta felvágottat lehetett kapni. Volt a kenõmájas, a parízer, a gépsonka, meg még néhány felvágott és annyi. Ma már csak májkrémfélébõl vagy 20 félét láttam egyetlen nagyobb árúházban. Valahogy jobban is ízlettek azok a régi konzervek, vagy csak az emlék szépíti meg, nem tudom, de volt egy sárga dobozos löncskonzerv, amit nagyon szerettem. Sokszor készítettem belõle melegszendvicset, meg gyors "milánói" spagettit (akkor még nem is tudtam, hogy mi a különbség a milánói és a bolognai spagetti között, minden tésztát gyüjtõnéven milánóinak hívtunk, amelynél a tésztát valamilyen paradicsomos, húsos, sonkás szósszal öntöttük le). A mai konzervek nem nagyon ízlenek, bár van a Lidl-ben egy csülökkonzerv, ami nagyon hasonlít ízre erre a régi sárgadobozosra. Abból szoktam ...