Tojásos lecsó
sponsored links
Ez az étel az, amivel korábban ki lehetett volna üldözni a világból. A nagyon nem szerettem kategóriába tartozott. Egészen addig, amíg saját el nem készítettem saját nevelésû - az én drága Párom által gondozott - paradicsomból, és hagymából. Azt hiszem végül is ekkor kezdõdött a mi örök barátságunk a lecsóval...
Természetesen ez most tavaly nyáron eltett példány, de már alig várom, hogy szezonja legyen. Olyankor általában heti kétszer tutira elkészül :)
Azokat az arányokat írom, ami nekünk a legjobban bevált, ebbõl persze hatalmas mennyiség lesz, de higgyétek el, õsszel-télen-tavasszal "életmentõ" eleség...
Arányaiban csökkentsétek a mennyiségeket a zöldségekbõl, a többi pedig tényleg egyéni ízlés dolga.
Hozzávalók:
5 kg paprika,
2 kg paradicsom,
2 kg vöröshagyma,
ízlés szerint zsírszalonna (ha télire készítjük, akkor ezt kihagyjuk),
só, bors
annyi zsír, amin a hagymát bõven meg lehet dinsztelni.
Elkészítés:
Elõkészítjük a zöldségeket. A paradicsomot felkockázzuk (nem hámozzuk), a paprikát felkarikázzuk, a hagymát pucoljuk, és felcsíkozzuk. A zsíron a hagymát megfuttatjuk, megpirítjuk, majd mehet bele a paradicsom, aztán a paprika. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Amikor megpuhultak a zöldségek, akkor az elrakásra szánt mennyiséget külön vesszük, az ebédhez valóba pedig ütünk pár felvert tojást, belesütjük,majd, adunk hozzá egy jó adag pirított szalonná.
Friss zabos bucival, mennyei eleség :)