Tojásos, krumplis padlizsánkrém
sponsored links
A férjem mindig imádta a padlizsánkrémet. Amikor egyetemista volt, anyósom ipari mennyiségû fagyasztott padlizsánt pakolt neki, és irdatlan mennyiségben tömték magukba a szobatársakkal. Aztán egyszercsak húzni kezdte az orrát neki. Hogy nem kívánja, hogy nem szereti, és végül kibökte: bántja a gyomrát, mert nagyon savas. Azóta valóban csak módjával eszi, épp egy-egy szaeletnyi kenyérrel, hogy éhen ne haljon, amikor padlizsán a reggeli vagy vacsora.
Tegnap is ezt terveztem estére. Kiolvasztottam a már lesütött padlizsánt, és szûrõbe tettem, hogy lecsepegjen. Közben tettem-vettem a konyhában, és kezem ügyébe került néhány szem krumpli. Rögtön tettem is oda fõni, és még egy hirtelent gondolva, két tojást is "odadobtam" mellé. Így született meg ez a padlizsánkérm, amire a férjem azt mondta: ez igen! És két hatalmas szelet kenyeret kent meg vele.:)
Tojásos, krumplis padlizsánkrém
Hozzávalók: ...