Tojásos krumpli
sponsored links
Egy régi, gyerekkori kedvenc. Igazán gyors, egyszerû és laktató étel. Míg sül a krumpli, bõven van idõ egy salátára is; és már kész is az ebéd. :D Anyuéknál eredetileg hagyma nélkül készül, rendes fehér paprikával, de nem is én lennék, ha nem variálnék egy picit rajta. Mivel imádjuk a hagymát ebbõl az ételbõl sem hiányozhat, paprikából pedig olyan kerül bele, ami épp van itthon. :)
Hozzávalók 2 személyre:
8 szem közepes burgonya
6 tojás
1 kaliforniai paprika
2 közepes fej lilahagyma
olaj
só
bors
Metélõhagyma a díszítéshez.
- A burgonyát meghámozzuk, egyforma cikkekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk. Alsó részét úgy vágjuk le, hogy a négyfelé vágott hagyma leveleit összetartsa. A paprikát négybe vágjuk, majd 1 cm széles csíkokra szeljük.
- A tojásokat tálba ütjük, elhabarjuk pici sóval és borssal.
- A burgonyát bõ olajban kisütjük. A sütés végén mellédobjuk a paprikát, a hagymacikkeket, és együtt készre sütjük õket.
- Egy serpenyõbe kiszedjük -az olaj nagy részét csöpögtessük le- a kisült burgonyát, paprikát, hagymát. A serpenyõt az olaj helyére tesszük a tûzhelyen -mérsékeljük a lángot/hõfokot-, majd a zöldségekre öntjük a tojást és óvatosan átforgatva készre sütjük az ételt. Tálaláskor finomra vágott metélõhagymával díszítjük.