Tojásos galuska (nokedli) kolbásszal, medvehagymával
sponsored links
Nálunk, a tavasz egyik jellegzetes étele a tojásos galuska, azaz tojásos nokedli, fejes salátával. Azért is szeretjük nagyon, mert rendkívül gyorsan elkészül, még akkor is, ha nincs épp maradék nokedli a hûtõben.
Mint, azt már írtam, egyik elõzõ bejegyzésemben, a Galuska sonkás-kukoricás sajtmártásban receptnél is, hogy nagyon szeretjük a tojásos nokedlit füstölt szalonnával. Most is így készült, de az ízeit tetézve egy kis parasztkolbásszal, újhagymával és medvehagymával.
Viszont a szokásostól eltérõen, nem fejes salátát, hanem káposztasalátát kínáltam mellé, ami nagyon jól passzolt ehhez a finom, gazdag ízvilágú fogáshoz.
Tojásos galuska (nokedli) kolbásszal, medvehagymával
Hozzávalók 4 személyre:
4 adag kész, kifõtt, galuska tészta ...