Tojásos galuska, fejes salátával

2015-04-03

sponsored links



Megint egy klasszikus recept nagyanyám konyhájából.
A különlegessége, hogy a galuskában nincs tojás.
Böjti idõben fõzte és cibere levessel  került az asztalunkra. A cibere az õsszel, húsdarálón ledarált és felfõzött majd üvegekbe töltött szilvalé volt, amit  kicsit vízzel meghígítva felfõzött és kész is volt a szilvacibere.

Hozzávalók  a galsukához:
Személyenként 
1 dl víz,  (ez kb. két-három tojásnak megfelelõ mennyiségû víz)
csipet só
sima liszt, annyi, amennyit a vízzel össze tudunk gyúrni.

egy kisebb krumpli meghámozva, kisebb darabokra vágva
 a fõzéshez sós víz

sütéshez
egy evõkanál zsír ...

Folytats a blogon ... konyhaikezdetek.blogspot.com/2015/04/...

sponsored links

Keres?s