Tojásos galuska -egyperces gasztronovella
sponsored links
- Úgy ennék egy jó tojásos galuskát, édes szívem! - mondta álmodozva Gerzson az asszonylányának, mikor a hétvégi menü szóba került. - Megboldogult anyád de sokszor készített nekem! Ünnepnap, hétköznap, ebéd vagy vacsora, mindegy volt... ha szóltam, kapta is elõ a kis piros zománcos vájlingot, kikeverte a tésztát és a lobogva forró sós vízbe már potyogtak is a vágódeszka szélérõl a hajszálra egyforma kis tésztadarabkák! Meg kell hagyni, se olyan gyorsan, se olyan egyformára nem tudta elkészíteni senki a családból a galuskát, mint a drága Mama! De mostanra leszoktak a nõk errõl is. Könnyebb nekik a gyári száraztésztákat kifõzni! Pedig mindenfelé lehet kapni azokat az ügyes galuskacsináló készségeket, amikkel aztán tényleg gyerekjáték kiszaggatni egy jó kis galuskát az ember kedvére...
A lány lenyelte kikívánkozó megjegyzését. És szombaton ebédre ott gõzölgött apja elõtt az aranysárga tojásos galuska.
Az öregúr csudálkozva kérdezte: - Hát a jó kis szaftos borjúpaprikás hun maradt le róla?
A lány lenyelte kikívánkozó megjegyzését. És szombaton ebédre ott gõzölgött apja elõtt az aranysárga tojásos galuska.
Az öregúr csudálkozva kérdezte: - Hát a jó kis szaftos borjúpaprikás hun maradt le róla?