Tojásos brokkolikrém
sponsored links
Vinettát, azaz padlizsánkrémet ettünk a múlt héten, ezért az ünnepre már nem készítettem azt, de mindenképpen szerettem volna valami kennivalót is készíteni. Amikor megláttam a hûtõben árválkodó brokkolit, már tudtam is, hogy ebbõl csinálok majd "kenõkét". S aztán rendre jöttek az ötletek, hogy mivel is kombináljam. Ez lett belõle. Nagyon finom lett:
Tojásos brokkolikrém
Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, 4 fõtt tojás, 3 nagy evõkanál sûrû házi majonéz (úgy kb. 1,5-2 dl ez), 1 szál új fokhagyma fehér része, só, bors, citromlé, 1/2 teáskanál szódabikarbóna, csilipehely (elhagyható).
Elkészítése: A brokkolit puhára fõzzük sós-szódabikarbónás vízben, leszûrjük, és hagyjuk kihûlni. Ezután hozzáadunk 1 fõtt tojást, és leturmixoljuk. A péphez hozzáadjuk a többi összedarabolt fõtt tojást, elkeverjük a majonézzel, majd sóval, borssal, citromlével és ízlés szerinti csilipehellyel fûszerezzük. Friss zöldségekkel, olajbogyóval kínáljuk. Finom és gyors házi majonézt ÍGY készíthetünk.
Megjegyzés: Majonéz helyett, hogy könnyebb legyen, esetleg tejföllel vagy sûrû joghurttal is készíthetjük. Most húsvét után kitûnõ ötlet a tojások hasznosítására.
Tojásos brokkolikrém
Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, 4 fõtt tojás, 3 nagy evõkanál sûrû házi majonéz (úgy kb. 1,5-2 dl ez), 1 szál új fokhagyma fehér része, só, bors, citromlé, 1/2 teáskanál szódabikarbóna, csilipehely (elhagyható).
Elkészítése: A brokkolit puhára fõzzük sós-szódabikarbónás vízben, leszûrjük, és hagyjuk kihûlni. Ezután hozzáadunk 1 fõtt tojást, és leturmixoljuk. A péphez hozzáadjuk a többi összedarabolt fõtt tojást, elkeverjük a majonézzel, majd sóval, borssal, citromlével és ízlés szerinti csilipehellyel fûszerezzük. Friss zöldségekkel, olajbogyóval kínáljuk. Finom és gyors házi majonézt ÍGY készíthetünk.
Megjegyzés: Majonéz helyett, hogy könnyebb legyen, esetleg tejföllel vagy sûrû joghurttal is készíthetjük. Most húsvét után kitûnõ ötlet a tojások hasznosítására.