Tojásleves
sponsored links
A világ egyik legegyszerûbb, mégis egyik legfinomabb levese, noha nem túl attraktív, az tény. De mi nagyon szeretjük! Ha ötlet híján vagyunk, és nemigen jut eszünkbe semmi fõznivaló, akkor mindig ott lapul valahol adu ászként a tojásleves. Kevés dolog kell hozzá, nem is telik sok idõbe az elkészítése, a végeredmény pedig egy remek kis leves. Kell ennél több?
Hozzávalók:
-3 ek. olaj
-2 ek. liszt
-4 db tojás
-Fûszerpaprika
-Só, bors, õrölt kömény, ízlés szerint ecet, fokhagyma, babérlevél
Az olajból és a lisztbõl készítsünk egy egyszerû rántást. Ha kellõen megpirult, húzzuk le a tûzrõl, és keverjük el benne az ízlés szerinti mennyiségû fûszerpaprikát. Tegyük vissza a gázra, majd öntsük fel 2,5-3 liter vízzel. Fûszerezzük sóval, borssal, õrölt köménnyel. Tehetünk bele babérlevelet, vagy épp fokhagymát is, ezek sem rontanak ám rajta! Óvatosan forraljuk fel (ha nem vigyázunk hajlamos kifutni az istenadta!). A tojásokat verjük fel egy tálban, majd folytonos keverés közben öntsük bele a levesbe. Ha ecetesen készítjük, úgy most jöhet pár csepp az ételbe, és készen is vagyunk! Természetesen készíthetjük ezt a finomságot egész tojásokkal is, így is, úgy is finom!
Jó étvágyat hozzá!