Tojásleves
sponsored links
...a hagyományos
Hozzávalók:-12 db tojáshoz
-1 nagy fej vöröshagyma
-mangalicazsír
-só
-pirospaprika
-darált bors
-ízvarázs, vagy életízesítõ :)
-2 kisebb babérlevél
-õrölt kömény
-2 ek liszt
Zsíron megdinsztelem az apróra összevágott
vöröshagymát, ezen pirítom át a lisztet, amit
aztán fel is öntök vízzel. Ezután beleadagolom
a fûszereket (így szoktam kb. 5 percet fõzni),
majd felöntöm annyi vízzel az egészet, amennyi
levest szeretnék és újbóli forrás után, egyenként
beleütök a tojásokból 10 darabot, kettõt viszont
elkavarok és a legvégén öntöm a leveshez
-nagyjából 10 percig fõzöm a levest, közben
lehet/kell kóstolni és után-ízesíteni. :)