Tojáskrémes miniroló
sponsored links
Hozzávalók 20 darabhoz:
- 1 csomag (27 dkg) készre nyújtott leveles tészta
a krémhez:
- 7 fõtt tojás
- só
- 1/2 dl tejszín
- 1 teáskanál mustár
- 2 teáskanál csemege reszelt torma
a formákhoz:
- olvasztott vaj
továbbá:
- 1/2 doboz (25 g) brokkolicsíra
- A leveles tésztát kitekertem, a hosszabbik oldala mentén ? derelyemetszõvel ? 20 db, 2 cm széles csíkra vágtam.
- A mini rolóformát megkentem vajjal, rátekertem 1 tésztacsíkot ? a többi formával és tésztával is így jártam el.
- A tekercseket sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztattam, és elõmelegített, 180 fokos sütõben 20-25 perc alatt aranyszínûre sütöttem.
- A sütõbõl kivéve pár percig hûlni hagytam, majd a tésztát óvatosan lecsúsztattam a formákról.
- Hagytam teljesen kihûlni.
- A tojást nagyobb darabokra vágtam, késes aprítóba tettem.
- A só, a tejszín, a mustár és a torma hozzáadásával pépesítettem.
- A krémet sima csövû habzsákból a rolókba töltöttem, a végüket a csírába mártottam, kézzel kicsit rá is tapasztva azt.
- Tálcára sorakoztatva tálaltam, a megmaradt krémet tálkában kínáltam hozzá.
Csíra a Biohálótól, a receptet pedig megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin márciusi számában is.