Tojáskrémes karfiolsaláta
sponsored links
Most egy olyan egyszerû karfiolsalátát készítettem, amit köretként fogyasztottunk sült csirkéhez. Az elsõ alkalom után már kétszer is asztalra került, mert nem várt sikert aratott. Akár az ünneprõl megmaradt fõtt tojások is felhasználhatjuk hozzá.
Érdemes kipróbálni, ha már picit unjuk a megszokott köreteket.
A recept megjelent a Kifõztük magazin márciusi számában is.
Hozzávalók 3 személyre:
*1 kis fej karfiol
*4 nagyobb keményre fõtt tojás
*1 ek mustár
*2 ek majonéz
*0,5 kk só
*1 nagy csipet õrölt bors
*2 púpozott ek tejföl
A karfiolt apró rózsáira szedjük, és sós vízben roppanósra fõzzük, leszûrjük és lecsepegtetjük.
A keményre fõtt tojásokat késes aprítóban a fûszerekkel, mustárral, majonézzel, és tejföllel krémesre dolgozzuk.
A kihûlt karfiolt óvatosan beleforgatjuk a tojáskrémbe.
Sültekhez, vagdaltakhoz köretként kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.